DETAY

 
 
 
 

Gübrenin Faydaları

Gübreleme, eski çağlardan beri gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerden biridir. Yüksek verimde mahsul elde etmek, toprağı zenginleştirmek ve mahsulün daha sağlıklı büyümesini sağlamak için toprağa eklenir.

Topraktaki besinler zamanla tükenebilir. 

 

Bu durum bitkilerin toprağın sağladığı besin maddelerini karşılayamamasına neden olur. Bitki büyümesi sırasında toprak yeterince beslenemediği için hasar meydana gelir.

 

Tarımsal üretimde kullanılan gübreler; organik gübre ve ticari gübre olarak ikiye ayrılır. Organik gübreler hayvan veya bitki atıklarından elde edilirken, ticari gübreler kimyasallarla oluşturulan gübrelerdir.

 

Fındık gübresi ise fındık üretimin yapıldığı arazilerde ihtiyaç duyulan bir ek madde konumundadır. Fındık üretiminin artmasıyla toprakta çok üretim yapılmasından dolayı toprak eski verim gücünü kaybetmiştir. Toprağın verimin kaybetmesi hem çiftçiyi hem ülkeyi olumsuz anlamda etkilemiştir.

 

Toprağın verimini arttırmak için ek maddelere ihtiyaç duyulmuştur. Fındık gübresi, fındık arazilerinde verimi arttıran bir araçtır. Günümüzde gübre zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir.